Ska man skratta eller gråta....

åt folks fantastiska naivitet. SvD Det ryker i en bastu också, den är inte miljöfarlig för det. Inte röken iallafall. Etanol är bättre än bensin, men framställning är inte en shampo reklam för det. Allt vi gör har miljöpåverkan, vissa saker är bättre än andra utan att för den skull vara helt rena.  Även solcellspaneler kräver  ickeförnybara metaller för att energin ska kunna utvinnas. Dock i försumbara mängder jämfört med t ex kärnkraft.

Snälla nå´n hur tror ni en bild från ett oljefält skulle se ut? Gärna med de blodiga , tvångsfördrivna nigerianerna på t ex.

Tänk att folk fortfarande tror att man kan köpa en t-shirt för 99 kronor och ha rätt att bli förvånad för att det används mängder av bekämpningsmedel i bomullsodlingen, floden bredvid textilfabriken är förstörd och t-shirten sys upp av 16-åringar som arbetar 12 timmar utan kisspaus och blir blinda innan de fyller 25. Hur tror man att det fungerar egentligen om man tänker efter hur mycket jobb som krävs och på olika ställen över jordklotet? Och sedan drar media en snyftvals med något enstaka exempel och så slutar "alla" att handla av HM i ungefär 3 dagar eller så.

Barnen i Sverige har över 500 leksaker i sina rum. De flesta av de gjorda i miljövidriga plaster av barn i utvecklingsländer. Sedan kommer Svenskt Näringsliv och vill att vi ska köpa mer för annars blir de stackars barnen arbetslösa. Det är så jäkla cyniskt - ska vi känna oss goda för att vi låter dem förstöra sina liv för skitlöner med att göra skitsaker som vi egentligen inte behöver och som inte gör oss ett dugg lyckligare.

Vi behöver köpa FÄRRE saker, av bättre kvalitet och till ett pris som ger människor en skälig lön.

Kommentarer
Postat av: lollosmammas

Ta nu och tänk efter va!
Om man jämför jorden med ett skyddsrum utan ventilation och man fyller det skyddsrummet med mer och mer folk, kommer man då inte till slut att kvävas? Och kommer inte temperaturen att successivt höjas!?
Jag tycker det är samma sak med jorden, för det är just det som håller på att hända. Människans (och djurs) andningsapparat är gjord för en VISS MÄNGD koldioxid och en VISS medeltemperatur! Vi kommer slutligen att dö av för mycket CO2, om vi inte innan drunknat eller dött av vätskebrist eller i en orkan!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback