Ingen man hade kommit undan med detta!

Men hallå, vad är detta? Enligt Aftonbladet och deras bilder har Anne Lundberg smockat till Janne Josefsson när de diskuterade vem som ska gå vidare i en dokusåpatävling på svt. Nog för att Janne Josefsson förtjänat en och annan smocka i sin dag - men att han ska få den i det här sammanhanget är väl minst sagt oväntat.

Och bara föreställ er att situationen varit den omvända, att Janne Josefsson örfilat upp Anne Lundberg. Han hade bergis varit både polisanmäld och sparkad vid det här laget. Och det hade givetvis varit helt rätt.

Visst finns det en skillnad mellan att en väldigt arg kvinna slår en man och att en väldigt arg man slår en kvinna: I de allra flesta fall är det inte lika hotande för den slagne mannen eftersom han i en övervägande del av fallen vet att han är starkare om det skulle urarta ännu mer och därmed kan försvara sig.

Jag är definitivt feminist och hade reagerat mycket starkt på ett sådant här uppträdande från en mans sida. Och jag tycker det är helt oacceptabelt uppträdande av Anne Lundberg. Ska Janne J behöva tåla sådant här på sin arbetsplats? Och dessutom tala lite överslätande om att smockan hängde i luften och att man ändå är goda vänner? Här är det ett fall där kvinnans genomsnittligt underordnade samhällsställning används till att rättfärdiga ett oacceptabelt beteende. Och där mannen om han vill hävda sin rätt att slippa bli behandlad på det här sättet riskerar att antingen förlora sin manlighet ("tål du inte en liten smäll från en kärring"? "är du en kärring"?) eller bli sedd som en bråkstake.

Men vem vill få örfilar på jobbet?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback