Sahlin i Görans fotspår?

En säker källa med insyn, men utan politisk hemvist, har berättat för mig om den minst kända och av Mona direkt  handplockade personen i Monas inre krets (se DN) är en "värsta sortens rövslickare". Personen i fråga behandlar underlydande som skit, sparkar hårt neråt vid tillfälle och slickar frenetiskt uppåt. Sitter längst fram och applåderar mest och först när Mona talar - på riktig sandlådenivå när det gäller inställsamhet.

Vad har det nu för relevans, kan man undra? Eftersom jag har haft en relativt god uppfattning om Mona Sahlin tidigare var det tråkigt att höra. Det indikerar att Mona går i Göran Perssons fotspår och fortsätter att belöna Ja- sägare och fjäskisar. Nuders petning kanske ska ses i det ljuset. Det är svårt att med tillräcklig trovärdighet börja slicka en ny herres hand (i allafall om man inte är hund) när man tidigare varit så förknippad med sin gamle herre.

Det vore i så fall tråkigt för Sverige som land. Göran Perssons sätt att ohämmat gynna ja-sägare var dåligt för ledarskapet i Sverige. För att bra beslut ska fattas behövs de som vågar säga nej och gå mot strömmen och inte bara tänka på sin egen rygg och sin egen framtida karriär - utan som vill något i sakfrågan och står upp för det. När ledaren på högsta nivå visar tydligt att ögontjäneri och fjäsk ska belönas och försök till rättrådighet och sakinriktning straffas så öppnar det också för alla andra typer av ledare att göra likadant - framförallt inom offentlig sektor.

Därför är det både tråkigt och dåligt för Sverige om även Mona kommer premiera rövslickare.

Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Vi tycker nog att Mona och hela partistyrelsen bör bytas ut om S ska bli trovärdigt igen,vi kan inte bara skylla på Persson för att valet och politiken skapade missnöje hos folket.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback