Magstarkt av sossarna

Den förra sosseregeringen utsåg alla tjänster utan öppen rekrytering utan direkttillsatte de "mest lämpliga" (huvudsakligen detsamma som partikamrater). Den nuvarande regeringen  har aviserat en helt annan ambition, nämligen att i mycket större utsträckning ha en öppen rekryteringsprocess och att annonsera ut lediga tjänster.

Vara bättre än den tidigare regeringen lyckades man med så fort man annonserat ut en tjänst, och helt klart har förbättringar skett utan att man på något sätt är framme vid 100% utannonsering av tjänster.

Men att sossarna- som i den tidigare regeringen hade 0% utannonsering av tjänster har mage att kritisera den nuvarande regeringen för att man ibland gör likadant som den egna regeringen gjorde hela tiden - det tycker iallafall jag är väl magstarkt. Har de ingen skam i kroppen?

"Det allvarliga är att man säger sig vara öppen" ....
SvD påstår Berit Adnor ett mycket bakvänt argument. Är dålig moral bättre om man säger sig ha dålig moral från början och har det hela tiden än om man har dålig moral ibland och säger sig sträva mot bättre moral?
 
Ska den som själv syndat hela tiden verkligen klaga på de som bara syndar ibland? Nej, jag förstår faktiskt inte hur man kan med. Men somliga drar bristen på självinsikt så lång som till KU.... DN

Kommentarer
Postat av: Markku Matalamäki

Det är väl som vanligt,när dom är i oppositionen så klagar dom men gör ändå samma sak när dom regerar? Det är magstarkt om något.Hyckleri på hög nivå.Det hjälper inte om dom säger att ambitionen finns!

2008-02-24 @ 11:27:10
Postat av: seven

Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. Om man ser till vad som faktiskt har gjorts i just den här frågan så är den sittande regeringen oändligt mycket bättre än den förra. Ger det den förra rätt att kritisera dem för att de inte är perfekta?
Jag hade förstått kritiken om den kom från en statsvetare, eller internt inom de borgerliga partierna - men när den kommer från sossarna blir det bara absurt.

2008-02-24 @ 11:44:36
Postat av: Mac

Jag håller helt med det du skriver. Jag tycker det blir framförallt komiskt när sossarna ska dra det till KU för att bringa klarhet i om den borgerliga regeringen har lovat att ha en öppen process när man tillsätter tjänster. Det enda sossarna klarar av att göra är att klaga. Men det är som ett internskämt hos moderaterna som lyder; "-Hur gör man för att få en sosse nyliberal? -Man gör tvärtom"

2008-02-24 @ 12:13:36
Postat av: Jöran Gemén

Det handlar inte om vem som är värst. Det här handlar om en allvarligt demokratiskt brist. Att tillsätta någon för dennes politiska läggnings skull är omoraliskt. Punkt.


Det skapar dessutom ineffektiv statsapparat och ger sämre chefer i statliga bolag. Det hindrar kompetent folk från att bli rättmätigt belönade. Det är emot sunt förnuft. Det är orättvist.

Det värsta är att det inte begränsas till ett parti eller ens blockgränserna. De stora två rådgör kring dessa tillsättningar. Det förhandlas och kohandlas med tjänster mot tjänster och stöd för vissa förslag. Den politiker kulturen måste stoppas. Det gäller att begränsa hur länge ledamöterna får sitta för att komma till bukt med det här. Då får dessutom annat folk ta plats i riksdagen, som kanske inte har gjort politiken till bara en karriär.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback